Tarptautinė muzikinė draugystė: Alytaus muzikos mokyklos ir Kremenčuko styginių instrumentų ansamblių koncertas

Tarptautinė muzikinė draugystė Alytaus muzikos mokyklos ir Kremenčuko styginių instrumentų ansamblių koncertas (1)

Spalio 25 d. 17 val. Alytaus miesto teatro Didžiojoje salėje klasikinės muzikos mylėtojai turėjo galimybę pasiklausyti styginių instrumentų ansamblių iš Alytaus muzikos mokyklos ir Kremenčuko (Ukraina) atliekamų žymių kompozitorių kūrinių. Muzikos mokyklos smuikininkų ansamblis (mokytoja ekspertė Rita Frendzelienė) ir styginių instrumentų ansamblis „Kremenčuko smuikai“ surengė bendrą koncertą „Muzikinė draugystė Alytus – Kremenčukas“. Šis koncertas suvienijo dvi muzikuojančias kartas.

Alytaus miesto mero pavaduotoja Valė Gibienė teigė – nors miestų partnerių Alytaus ir Kremenčuko (Ukraina) bendradarbiavimo sutartis pasirašyta 2017 metais, bet pirmieji žingsniai jau žengti ir tai yra muzikinis bendradarbiavimas.
Alytaus muzikos mokyklos direktorė prof. dr. Aldona Vilkelienė džiaugėsi gražia draugyste su Alytaus miestais partneriais ir vykusiais renginiais – teletiltu, sujungusiu Ročesterio (Jungtinės Amerikos Valstijos) ir Alytaus muzikos mokyklos simfoninius orkestrus, Muzikos mokyklos liaudies instrumentų ansamblio „Rytato“ viešnage Hiracukoje (Hiratsuka, Japonija) vykusiame „Tanabatos“ festivalyje ir Alytaus muzikos mokyklos smuikininkų ansamblio ir Kremenčuko (Ukraina) styginių instrumentų ansamblio „Kremenčuko smuikai“ gražiu atlikėjų pasirodymu ir nauja užsimezgusia draugyste.
Viktoria Biletska, ansamblio „Kremenčuko smuikai“ vadovė, taip pat neslėpė savo susijaudinimo ir džiaugsmo.
Koncerto „Muzikinė draugystė Alytus – Kremenčukas“ metu ansamblis „Kremenčuko smuikai“ atliko Dmitrijaus Šostakovičiaus, Sergėjaus Rachmaninovo, Johaneso Bramso, Georgijaus Sviridovo, Vittorio Monti kūrinius, o Alytaus muzikos mokyklos smuikininkų ansamblis – Antono Rubinšteino, Eugenijaus Medvedovskio, Eugenijaus Derbenko ir kitų žymių kompozitorių kūrinius. Sutvirtindami muzikinę draugystę, ansambliai atliko ir keletą bendrų kūrinių. Alytaus miesto gyventojai ir miesto svečiai tapo nuoširdaus bendradarbiavimo ir šiltos, naujos užsimezgusios draugystės liudininkais.

Alytaus muzikos mokyklos informacija