Ar norėtumėte Alytaus miestui padovanoti vardinį suoliuką?

Ar norėtumėte Alytaus miestui padovanoti vardinį suoliuką (2)

Suoliukai, menantys istorijas, žmones ar meilę gimtajam miestui – ar galėtų ši tradicija gimti Alytaus mieste? Kviečiame alytiškius išsakyti savo nuomonę, ar Alytuje galėtų atsirasti alytiškių dovanoti vardiniai suoliukai ir ar norėtumėte patys tokiu būdu palikti pėdsaką savo mieste.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės mero Vytauto Grigaravičiaus, tai galėtų tapti graži miesto tradicija, įprasminanti bendras Alytaus ir jo gyventojų istorijas. „Yra tekę matyti kituose pasaulio miestuose, kuomet žmonės dovanoja miestui vardinius suoliukus, turinčius vieną ar kitą prasmę. Esame gavę pastebėjimų, kad reikėtų įrengti daugiau suoliukų šalia Sveikatos tako – tai viena iš erdvių, kur galėtų atsirasti vardinių suoliukų alėja. Žmonių dovanoti suoliukai galėtų būti naudingi praktiškai ir tuo pat metu skatintų alytiškius palikti pėdsaką savo mieste“, – sakė V. Grigaravičius.

Suoleliai galėtų pažymėti svarbias datas, istorijas, žmones. Vardinius suoliukus dovanoti Alytui galėtų ne tik alytiškiai, bet ir miesto svečiai. Tikimasi, galbūt tokia išskirtinė vieta mieste taptų mėgstama alytiškių ir čia atvykstančių svečių apsilankymo vieta.

Mero teigimu, suoliukai būtų vienodo dizaino, patogūs sėdėti ir puoštų miestą. Kiekvienas jų būtų pažymėtas specialia lentele,  joje nurodant, kas, kada ir kokia proga ar kam atminti pastatė šį suoliuką. Suoliukai būtų gaminami įmonėje, laimėjusioje viešąjį konkursą, o juos pastatytų miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus specialistai (pastatymo vietą suderinę su vardinio suoliuko iniciatoriumi). Suoliukų priežiūrą vykdytų Alytaus miesto savivaldybės administracija.

Kviečiame teikti savo pastabas ir pasiūlymus el. paštu: loreta.gaiziuviene@alytus.lt  iki liepos 14 d. arba sudalyvauti Alytaus miesto savivaldybės „Facebook“ paskyros apklausoje!

Laukiame Jūsų idėjų!

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija