Būk kARTu su teatru: K O V A S

 

330149342_5932230220203958_1370529893371384643_n

 

Pasitikite pavasarį kartu su Alytaus miesto teatru. Kovą Jums rodysime 8 spektaklius, iš jų 2 gastrolėse Vilniuje. Šį mėnesį Jūsų laukia ir PREMJERA – spektaklis „Blogi keliai“ (rež. Tamara Trunova) Kviečiame susipažinti su kovo mėnesio repertuaru:

 

Kovo 3 d. 18 val. „TYLĖJA“ (N16) rež. Andra Kavaliauskaitė

Dviejų dalių monospektaklis/šiuolaikinė odė mamai

Didžioji salė | Bilietų kaina: 10 €

Bilietai čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/4446/8738

„TYLĖJA“ – jauna dvynių motina, kuri vienąnakt nevilties pagauta išrėkia: Viešpatie, sustabdyk visa tai. Maldauju. Jeigu viskas ir toliau taip, bijau, kad pati jį savo rankomis uždusinsiu! Kitąryt nubudusi, žvilgteli į laikrodį ir pamato, jog laikas sustojęs, įsiklauso: įtartinai tylu. Juk šiuose namuose to nebuvo nuo pat dvynių gimimo. Aplink sūnų nėra. Įeina į vaikų kambarį – ten taip pat tyku, o ant stalo raštelis: pailsėk, kelias dienas Kajus pabus su manimi. Kai jausi, kad gali kalbėti, paskambink. Nubėga į Au kambarį – tyla. Žvilgteli į jo slėptuvę būdą – tuščia. Nuo tos akimirkos Tylėja suklūsta: nejau gi naktinis šauksmas nepaskendo tyruose? Bet kodėl ji daugiau nieko nepamena? Kas nutiko? Ar tikrai nutiko? Kur Au? Kodėl vos tik pradėjus kalbėti, vietoje esamojo laiko pasisako būtasis? Kas jį palaidojo? Ar tai tik sapnas, mėginantis ją prakalbinti, kad pagaliau visa, kas metų metus nutylėta, būtų išgirsta? Išpažinta?

„Tylėja”- švelniai aštri, rūgščiai karti, bet tuo pat metu skaidri ir iki virpulio trapi, šiuolaikinė odė mamai, dvelkianti nepagražinta realybe, kurioje gyvena autizmo sutrikimo paliestos šeimos.

 

Kovo 4 d. 11 val. „GRYBŲ TAIKA“ (vaikams) rež. Andra Kavaliauskaitė

KONCERTAS/SPEKTAKLIS pagal Justino Marcinkevičiaus poemą „GRYBŲ KARAS“

Mažoji salė | Bilietų kaina: 4 €

Bilietai čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/4392/8733

„Grybų taika“ – koncertinė programa vaikams, sukurta pagal literatūros klasiko Justino Marcinkevičiaus vieną populiariausių kūrinių – eiliuotą poemą „Grybų karas“. Tik šįkart grybai nusprendė kalbėti ne apie karą, o apie taiką, atsidavimą, pasiaukojimą ir meilę artimui, namams, žemei bei savo kalbai, atsargiai atskleidžiant, kokią žalą gali padaryti sekimas tuštybe, arogancija ir egoizmu. Ši istorija įvyko prieš daugybę metų, bet grybai ją lig šiol atsimena, tai jų – šaknyse. Jie davė pažadą šią istoriją perduoti iš kartos į kartą, kad niekas niekada nepamirštų: žemei – nereikia karo. Širdžiai – nereikia karo. Mums reikia meilės ir galimybės gyventi be baimės, kuriant pasaulį tokį, kuriame gyventi būtų ramu, saugu ir gera.

 

Kovo 8 d. 18 val. „TŪLA“ (rež. Albertas Vidžiūnas)

Spektaklis pagal Jurgio Kunčino romaną „Tūla“

Mažoji salė | Bilietų kaina: nuo 6 €

Bilietai čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/3868/8734

,,Tūla“ kalba apie jaunystę.

Jurgio Kunčino romanas „Tūla“ – tai  lietuvių literatūros kūrinys, kai neišsipildžiusios meilės istorijos, ilgesio ir bėgančio laiko fone atsiskleidžia vėlyvojo sovietmečio panorama.

Jauno žmogaus savęs ieškojimas susiduria su  tvyrančia melaginga realybe. Kas dar liko tikra? Tai – meilė…, bet ji trapi ir baikšti, visiškai neįgali egzistuoti realiame pasaulyje – skaisčioji Tūla.

Žinia apie žuvusią mylimąją sukrečia spektaklio herojų, išprovokuoja prisiminimus ir troškimą atskleisti pagrindinės herojės Tūlos paslaptį.

Muzikinis raktas į šios istorijos atskleidimą  –  minimalistinis, autentiškas garsas, papildantis siužeto vyksmą. Nepagražinto gyvenimo paveikslo scenografija, langas, tarsi ekranas, kuriame slenka prisiminimų kadrai ir iš pasąmonės pasiekia surūdijusių metalinių vamzdžių  džeržgesys…

„Tūla“ – tai spektaklis apie laikmetį, kurio atgarsiai iki šiol persekioja daugelį, baugina ir tik ironija leidžia į  praeitį žiūrėti atidžiai ir nesentimentaliai. Ši akistata su praeitimi verčia nuolat būti pasiruošus išpažinčiai.

 

Kovo 9 d. 18 val. „MARYTĖ“ (rež. Stas Zhyrkov)

Spektaklis pagal Alvydo Šlepiko pjesę ir kūrybinės komandos tekstus

Mažoji salė | Bilietų kaina: 6 €

Bilietai čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/4244/8737

Spektaklis „Marytė“ pasakoja, kaip Antrojo pasaulinio karo pabaigoje bei pokariu Mažosios Lietuvos vaikai, vadinami „Vilko vaikais“ (Wolfskinder), buvo atskirti nuo šeimų arba liko našlaičiais. Jų buvo apie 7000. Būdami maži su vienu iš tėvų (dažniausiai mama) ar visai su svetimais, jie ėjo ieškodami duonos kąsnio, didesnieji – kąsnį parnešti namo. Dėl bado „vilko vaikai“ bėgo į Lietuvą, kai kurie pasiekė Latviją, Estiją, Baltarusiją, Ukrainą. Šių vaikų patirtis išskirtinė. Badas ir baimė buvo jų vaikystės palydovai.

 

Kovo 17 d. 15 val. „SEEN“ (rež. Andra Kavaliauskaitė)

Monospektaklis (storytelling)

Didžioji salė | Bilietų kaina: 8, 10 €

Bilietai čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/4447/8739

Monospektaklis „SEEN“ – apie valgymo sutrikimus, kūno kultą ir nemeilę sau. Jis sukurtas pagal tikras trijų merginų istorijas, kurios suplaukia į vieną Ūlos patirtį, kuria mergina nusprendžia pasidalinti su savo sekėjais, sukviesdama juos į atvirą, aštrų ir tuo pat (netikėtai net jai pačiai) jautrų vlogo filmavimą, tapusį stipria išpažinti. Už visas pasaulio Ūlas. Visoms pasaulio Ūloms.

Nūdienoje, kuomet aplink mus tiek daug sėkmės istorijų, nuostabių, išblizgintų insta gyvenimų, vienądien nuskamba: sveiki, šiandien Jums papasakosiu savo nesėkmės istoriją.“ Ir išties tai labiau ne spektaklis, o išpažintis perteikiama muzika, judesiu, gyvu vokalu ir nesuvaidintu pasakojimu apie Ūlas, kurios trokšdamos kitų meilės ir pripažinimo, praranda pagrindinį turtą – save. Praranda tikėjimą ir pasitikėjimą savimi, kai nespėjęs nubusti jautiesi blogesnis nei vakar, o baimė ir kaltė lošia pokerį iš to: ar žengsi lemiamą joms palankų žingsnį, ar dar šiek tiek palūkėsi.

 

PREMJERA!!! Kovo 25 d. 18 val. „BLOGI KELIAI“ (rež. Tamara Trunova)

Dviejų veiksmų pranašiški sapnai

Didžioji salė | Bilietų kaina: nuo 10 €

Bilietai čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/5728/9339

Jauna moteris vyksta į Rytų Ukrainą ieškoti dokumentinės medžiagos apie karą, tačiau ten, pilkojoje zonoje prie sienos, tampa savo ir kitų istorijų įkaite.

Šias istorijas ji išgyvena tarsi kreivų veidrodžių karalystėje, kur šalia yra gėris ir blogis, kur auka ir kankintojas keičiasi vaidmenimis, o meilė tampa praeinanti ir nepagaunama.

„Blogi keliai“ – tai šešios istorijos apie moterų ir vyrų karo paaštrintus ir subjaurotus santykius, apie jų negyjančias žaizdas.

 

 

GASTROLĖS VILNIUJE:

Kovo 30 d. 11.00 val. „GRYBŲ TAIKA“ VILNIUJE

KONCERTAS/SPEKTAKLIS pagal Justino Marcinkevičiaus poemą „GRYBŲ KARAS“

Valstybinis Vilniaus mažasis teatras | Bilietų kaina: nuo 6 €

Bilietai čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/4392/8834

„Grybų taika“ – koncertinė programa vaikams, sukurta pagal literatūros klasiko Justino Marcinkevičiaus vieną populiariausių kūrinių – eiliuotą poemą „Grybų karas“. Tik šįkart grybai nusprendė kalbėti ne apie karą, o apie taiką, atsidavimą, pasiaukojimą ir meilę artimui, namams, žemei bei savo kalbai, atsargiai atskleidžiant, kokią žalą gali padaryti sekimas tuštybe, arogancija ir egoizmu. Ši istorija įvyko prieš daugybę metų, bet grybai ją lig šiol atsimena, tai jų – šaknyse. Jie davė pažadą šią istoriją perduoti iš kartos į kartą, kad niekas niekada nepamirštų: žemei – nereikia karo. Širdžiai – nereikia karo. Mums reikia meilės ir galimybės gyventi be baimės, kuriant pasaulį tokį, kuriame gyventi būtų ramu, saugu ir gera.

 

Kovo 30 d. 18.30 val. „REVIZORIUS“ VILNIUJE

Demokratinė komedija be liberalaus finalo

Valstybinis Vilniaus mažasis teatras | Bilietų kaina: nuo 10 €

Bilietai čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/4023/8839

Klasikinis „Revizorius“ – tai istorija apie korupciją, istorija apie tai, kaip valdžia gadina žmogų.

Mūsų „Revizorius“ – istorija apie tai, kas dabar yra demokratija ir ką mums ji duoda.

Ar demokratiškas požiūris į demokratiją yra saugumo garantas?

Laisvė, saugumas, demokratija… Ar tikrai sugebame atskirti šias sąvokas?

Kasdien medijų maitinami skandalais apie išaiškintas korupcines schemas, mes esame įsitikinę, kad  įvairiausio plauko manipuliatorių žaidimai mums yra puikiai atpažįstami.

Bet ar tikrai taip?