„Kai negaliu išreikšti jausmų kitaip, rašau. Ir niekada nerašau vien tam, kad rašyčiau…“

29176883_1610146822406058_8647647214312620032_n„Kai negaliu išreikšti jausmų kitaip, rašau. Ir niekada nerašau vien tam, kad rašyčiau…“ – taip apie save pasakoja Sandra Avižienytė, Šiaulių leidykloje „Litera“ netradiciniu viršeliu išleidusi 4-ąją poezijos knygą „3 dienos, 4 naktys.“

Tai- jau trečiasis Sandros Avižienytės poezijos knygos pristatymas miesto teatre kartu su bardu Vygantu Kazlausku, nes nuo 2006-ųjų S.Avižienytės eilės tapo neatskiriama jo repertuaro dalimi.
Alytuje gimusi ir augusi poetė, išleidusi naują rinkinį, visada grįžta pristatyti jį gimtojo miesto žmonėms.

Milana Kunkulytė knygos iliustracijoms buvo pasirinkta ne atsitiktinai. Pažintis su poete prasidėjo 2002-aisias metais JAV, ir draugystė tęsiasi iki šiol. Dėl ypatingo Milanos sugebėjimo perteikti ne tik miestų, kurie dominuoja knygoje, detales, bet ir atspindėti tai, kas slypi eilėse, S. Avižienytė net nedvejojo, kas iliustruos knygą, parašytą Niujorke.

Knyga netradicinė ir tuo, kad buvo parašyta per vieną savaitgalį kelionės metu stebint du nepažįstamus žmonėmis, du ilgalaikius draugus.
Knygoje – 96 eilėraščiai arba 96 valandos, kurios buvo praleistos kartu.

Apie autorę:

Dėl tekstų nesudėtingumo ir eilių lyriškumo daugiau nei pusšimtis jų tapę dainomis, keletas jų Prancūzijos garbės legiono ordino ir ordino kavalieriaus vardo laureatės Caroline Masiulytė – Paliulis ( ir S.Avižienytės eilių vertėjos į prancuzų kalbą), bei bardo Vyganto Kazlausko dėka, skamba prancūziškai.Arvydas Vilčinskas, Kazimieras Jakutis -Pagulbis, Arūnas Raudonius, Rimantas Pažemeckas (JAV), muzikas Ričardas Sokas (JAV), Tomas Varnagiris ir kt. yra sukūrę muziką poetės žodžiams ir įtraukę i savo repertuarus.

Sandra Avižienytė gimė Alytuje, studijavo teisę Vilniuje, Magna Cum Laude Istorijos Bakalaurą įgijo Baltimorėje, Merilendo valstijoje, JAV. Šiuo metu gyvena Čikagoje.

Organizatorių informacija