Europos sporto savaitė

Alytus 3#BEACTIVE Europos sporto savaitė (rugsėjo 23 – 30 d) – tai Europos Komisijos iniciatyva, skatinanti sportą ir fizinį aktyvumą visoje Europoje.

 Europos sporto savaite siekiama, kad daugiau žmonių sportuotų ir būtų fiziškai aktyvūs, o taip pat suprastų sporto ir fizinio aktyvumo naudą. Šiais metais savaitė skirta senjorams, nepriklausomai nuo socialinės padėties ar sportiškumo lygio. Savaitės renginiai suburs eilinius žmones, valdžios institucijas, sportinius judėjimus, pilietinės visuomenės organizacijas ir verslininkus. Akcentuodami eilinių žmonių iniciatyvas, Savaitės renginiai įkvėps ir atvers europiečiams daugiau galimybių reguliariai sportuoti ir mankštintis.

Alytaus sveikuolių klubas „Ryžtas“ ir Alytaus miesto visuomenės sveikatos biuras taip pat prisideda prie Europos sporto savaitės renginių. Rugsėjo 24 d. 17.30 val. alytiškiai  kviečiami į nemokamą užsiėmimą Alytaus miesto visuomenės sveikatos biure (Daugų g. 5A) „Savimasažas – priešnuodis senėjimo procesui“, kurį ves Lietuvos sveikuolių sąjungos  viceprezidentė Lukrecija Augustaitytė.  Kiekvieną Europos sporto savaitės ankstyvą  rytą nuo 7 val. senjorai ir ne tik, kviečiami prie mažosios Dailidės ežerėlio, mankštai ir grūdinimosi procedūroms su klubo vadove Jūrate Marčiulaitiene ir kineziterapiaute Gerda Vencevičiūte.

Jūratė Marčiulaitienė

Alytaus sveikuolių klubo RYŽTAS vadovė