Tapk herojumi – sau ir kitiems!

herojus (3)

 

  Kūnui reikia ne tik sporto, sveiko maisto, tačiau reikia plėsti ir savo sąmoningumą, kad galėtum patirti kitokį gyvenimo skonį – ryškesnį, tikresnį, dar skanesnį.  Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo renginį Gyvenimo skonis su „MyHero!“, kurį finansavo Alytaus miesto savivaldybė. Šiuo renginiu siekėme atkreipti visuomenės dėmesį į Alytaus miesto jaunimo prasmingą, aktyvų ir sveiką laisvalaikį, skatinti jaunimo sąmoningumą.

herojus (4) Renginį vedė Ignas Bakėjus – sveikos gyvensenos mokytojas, „MyHero!“ judėjimo įkūrėjas, trijų vaikų tėvas ir laimingai vedęs vyras. Energingai, linksmai ir prasmingai praleisti laiką susirinko daugiau nei 150 moksleivių. Renginio pradžia prasidėjo smagia ir nuotaikinga treniruote, kurios metu Ignas Bakėjus kartu su Senamiesčio pradinės mokyklos moksleiviais rodė šiuo metu tarp moksleivių pačius populiariausius šokių judesius. Visos treniruotės metu veiduose nedingo šypsena, džiaugiamės vienas kito draugija ir žinoma puikiai pasportavome. Antroje renginio dalyje išgirdome Igno Bakėjaus pokyčių istoriją, įvairių užduočių ir žaidimų pagalba bandėme surasti atsakymus į klausimus:
Ar esu patenkintas savo gyvenimu?

Ar mano veikla prasminga?

Kokios mano vertybės?

Ar galėčiau ką nors pakeisti, pagerinti ir gyventi sveikiau, laimingiau?

herojus (2) Moksleivių įdėmus klausymasis, susimąstymas bylojo, kad šie klausimai tikrai pasiekė jų vidų, kad kiekvienas dalyvis kalbėjosi su savimi bandydamas surasti sau skirtus atsakymus. Sveikos gyvensenos mokytojas sako, jeigu nežinote, kaip gyventi toliau, spręsti vieną ar kitą problemą, pirmiausia pasikalbėkite su savo tėvais, užuot ieškoję kokių nors guru. „Dažnai būtent jie gali tapti pavyzdžiu, formuoti mūsų vertybes, įpročius, požiūrį. Tėvai geriausiai pažįsta savo vaikus“.

 Baigdami renginį džiaugėmės, kad dalyviai dėkojo už puikų renginį, už gerai praleistą laiką ir atsiradusias naujas gyvenimo vertybes. Tapk herojumi – sau ir kitiems!

 Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija