Paskelbta olimpinė rinktinė

SetWidth530-druskininkai-2018-11-vk3Druskininkuose vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto VK eilinis bei išplėstinis išvažiuojamasis posėdžiai.

VK posėdyje LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė  pranešė apie LTOK generalinės asamblėjos eilinės sesijos sušaukimą. Sesija nutarta sušaukti 2019 m. vasario 6 d. Vilniuje.

Olimpinio komiteto vadovė informavo ir apie Lietuvos 2018 metų sporto apdovanojimus – „LTeam apdovanojimus“. Iškilminga ceremonija vyks  gruodžio 20 d. Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje.

LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras pirmai peržiūrai pateikė 2019 m. LTOK veiklos plano projektą. Jis atkreipė dėmesį į šiuos svarbiausius kitų metų renginius: Minske vyks antrosios Europos žaidynės, o Sarajeve ir Baku – Europos jaunimo žiemos ir vasaros olimpiniai festivaliai. Na, ir naujovė – JAV mieste San Diege vyksiančios pirmosios pliažo žaidynės. Tiesa, dar nežinia, ar kas nors iš lietuvių ten dalyvaus.

Apie Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų treniruočių stovyklą 2018 m. spalio 1-14 d. Hiracukoje, Japonijoje, papasakojo Lietuvos olimpinio fondo direktorius Mantas Marcinkevičius.

V.Paketūras pranešė, kad tradicinis olimpinio sporto veteranų priėmimas įvyks 2018 m. gruodžio mėnesį LTOK būstinėje.

 

Remdamasis spaudos pranešimais, kad Alytaus apylinkės teismas kaltu pripažino smurtavusį boksininką Evaldą Petrauską  ir olimpiečiui skyrė laisvės apribojimo bausmę bei piniginę baudą, LTOK vykdomasis komitetas nutarė suspenduoti jo buvimą olimpinės rinktinės kandidatų sąraše.  

Antroje dienos pusėje vyko LTOK vykdomojo komiteto išplėstinis išvažiuojamasis posėdis.  Jo dalyvius pasveikino Druskininkų vicemeras Linas Urmanavičius. Išrinkimo TOK nare proga D.Gudzinevičiūtei jis įteikė puokštę gėlių.

Pranešimus apie Lietuvos sportininkų rengimo ir dalyvavimo XXXII olimpiados  žaidynėse programos „Tokijas 2020“ įgyvendinimo eigą padarė LTOK prezidentė, TOK narė  D.Gudzinevičiūtė ir LTOK sporto direktorius Einius Petkus. Kaip sakė prezidentė, yra ir gerų, ir blogų naujienų. Ji kalbėjo apie sportininkų rengimą, finansavimą, apie naująjį Sporto įstatymą, apie sporto veiklos perkėlimą į Švietimo ir mokslo ministeriją, kurios pavadinime greit atsiras ir žodis sportas.

E.Petkus informavo, kiek Tokijo olimpinės rinktinės kandidatų šiemet įvykdė planuotus rezultatus (apie 60 proc.), kalbėjo apie medikų, trenerių įdarbinimo problemas. Anot E.Petkaus, situacija prieš Tokiją nėra gera, bet sporto federacijų ataskaitose yra nemažai optimizmo, šviesių pusių.

Su 2019 metų LTOK veiklos planu ir svarbiausiais darbais supažindino LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras. Jis sakė, kad veiklos planas vis stiprėja, renginių ir darbo LTOK direktoratui daugėja. Kaip ir vykdomojo komiteto posėdyje, buvo paminėti svarbiausi kitų metų sporto renginiai.

E.Petkus pristatė 2020 m. Tokijo olimpinėms žaidynėms rengiamų sportininkų – olimpinės rinktinės kandidatų, 2018-2019 m. sezono sąrašus bei vasaros sporto šakų olimpinės pamainos sportininkų 2018-2019 m. sezono sąrašus. Pagrindiniame sąraše yra 154 sportininkai – 138 individualių sporto šakų atstovai. Daugiausia – lengvaatlečių – 27, dviratininkų – 16, baidarių ir kanojų irkluotojų bei imtynininkų – po 14, iš viso 19 sporto šakų atstovai. Pamainos sąraše – 173 sportininkai. Abu sąrašai buvo patvirtinti visuotiniu balsavimu.

Lietuvos olimpinio sporto centro direktorius Linas Tubelis ir Sportininkų rengimo centro Druskininkuose direktorius Julius Matulevičius pranešė džiugę žinią apie dešimtmetį vykusių statybų pabaigą ir artėjančias įkurtuves, papasakojo apie esamas sporto sales, baseiną, viešbutį, stadioną. Šį unikalų sporto objektą posėdžių dalyviai aplankys kitą dieną.

Visi posėdžio dalyviai buvo apdovanoti LTOK 30-mečio atminimo medaliais ir jubiliejiniais ženkliukais

LTOK informacija