Ėjimas yra puikus būdas pagerinti sveikatą

dav

Kiekviena diena yra puiki galimybė išbandyti kažką naujo ir išeiti iš komforto zonos. Nauji iššūkiai padeda sužinoti savo galimybes, atneša naujos, neįkainojamos patirties.Kolekcionuoti iššūkius kvietė ir  Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, kuris siūlė20 km. žygį įveikti pėsčiomis.

Žygis startavo gegužės 18 d. Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure iš kur visi žygio dalyviai patraukė link Vidzgirio miško, kuris paskelbtas botaniniu draustiniu dėl čia augančių skroblų, plačialapių miškų, medžiais apaugusių griovių ir šlaitų. Pasigrožėti buvo galima ne tik supančia žalia gamta, paukščių čiulbėjimu, bet ir susipažinti su žydų genocido memorialu, kurio istorija nuneša į Antrojo pasaulinio karo metus. Įvairiais miško takeliais žygeiviai pasiekė Radžiūnų piliakalnio aikštelę, kurioje savo budrumą galėjo patikrinti žaisdami žaidimus, o jėgas papildyti suvalgę sveiką užkandį. Pasiekę paskutinę žygio stotelę, dalyviai buvo vaišinami sveikuoliška koše bei turėjo galimybę dalyvauti loterijoje ir laimėti prizus, o mažiausieji žygeiviai už drąsą ir atkaklumą buvo apdovanoti gertuvėmis. Taigi, šis 20 km. iššūkis, pritraukė ne tik Alytaus miesto gyventojus, bet ir kitų Lietuvos miestų žygeivius dėl to, tai buvo ne tik galimybė išbandyti fizines jėgas, bet ir proga susiburti, komunikuoti ir puikiai praleisti laiką gamtoje.

Primename, jog ėjimas yra puikus būdas pagerinti arba palaikyti sveikatą. Vaikščiojant bent 30 minučių kiekvieną dieną, galima pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos būklę, sustiprinti kaulus, sumažinti riebalų perteklių ir padidinti raumenų galią bei ištvermę. Taip pat vaikščiojimas padeda išvengti širdies ligų, antro tipo cukrinio diabeto, osteoporozės ir net gi kaip kurių onkologinių susirgimų. Skirtingai nuo kaip kurių kitų pratimų, vaikščiojimas yra nemokamas ir nereikalauja jokios specialios įrangos ar mokymo.

 

Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija