Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Prancūziją Bastilijos dienos proga

crop_510x410_d1_dsc_5056 Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda šalies piliečių vardu išreiškė pagarbą ir pasveikino Prancūzijos Prezidentą Emmanuelį Macroną nacionalinės šventės – Bastilijos dienos – proga.

Minint 230-ąsias Bastilijos užėmimo metines Prezidentas linkėjo žmonėms santarvės, visokeriopos sėkmės ir klestėjimo. Jis džiaugėsi, kad visapusis Lietuvos ir Prancūzijos dialogas, draugystė ir bendradarbiavimas Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje pastaraisiais metais ypač sustiprėjo. Prezidentas akcentavo bendrą Prancūzijos ir Lietuvos poziciją ir atsakingą požiūrį į Europos vienybę ir valstybių solidarumą, ypač saugumo ir gynybos srityse. Jis dėkojo Prancūzijos Prezidentui už šalies indėlį užtikrinant Aljanso gynybinį pasirengimą.

Gitanas Nausėda naudodamasis proga pakvietė Prancūzijos Prezidentą kartu su žmona oficialaus vizito į Lietuvą.

„Esu tikras, kad Jūsų vizitas Lietuvoje būtų ypač vertingas brėžiant tolesnio Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimo gaires tiek dvišaliu, tiek žemyno ir visos transatlantinės bendruomenės lygiu. Tai būtų svarbus simbolis jaunajai europiečių kartai, pasiryžusiai atsakingai dirbti dėl savo žemyno“, – sveikinime rašė Prezidentas.

Prezidento komunikacijos grupė