Peticija įteikta. Kas toliau ?

images

Kelių suinteresuotų, vietinių politikų besipriešinančių, net idėjai įkurti LEZ Alytuje, sukurstyti alytiškiai pasirašė peticiją prieštaraujančią LEZ kūrimui aerodromo teritorijoje. Tie, kurie palaiko siekį išsaugoti aerodromą kaip aviacijos objektą matyt užmiršo, kad žemė priklauso valstybei , o ne aerodromo administracijai, todėl valstybės žodis turės būt lemiamas. Visi aukščiausi valstybės vykdomosios valdžios atstovai vienu balsu teigia, kad jokių lėšų aerodromo atnaujinimui, plėtrai ar vystymui nebus skirta. Šis Alytaus aerodromas nėra strateginis valstybės objektas, tad  perspektyvų nėra jokių. Alytiškių nostalgiški prisiminimai apie dar Smetonos laikais įkurtą aerodromą kelia didžiulį nusistebėjimą. Daug dešimtmečių merdintis aerodromas tenkino nedidelės grupelės aviatorių poreikius. Ar yra iš to naudos miestui, net ir teoriškai sunku įžvelgti, ką gi naudingo miestui duoda aerodromas? Nutupia vos vienas kitas mažas lėktuvėlis ir viskas. Tiesa, dar būrelis vaikų lanko aviatorių būrelį. Tai tokia ta ir nauda.

Peticijos autoriai su peticija aiškiai paskubėjo. Alytaus miestas, bent jau kol kas, neturi jokių sąsajų su aerodromu. Žemė – valstybės, kiek žinoma ten esantys objektai priklauso aerodromui. Tai reiškia, kad peticija turėjo būti skirta vyriausybei, kaip valstybinės valdžios įgaliotai struktūrai.  Todėl įteikdami peticiją savivaldybei  autoriai supainiojo adresatus. Visgi, kad ir kokį sprendimą dėl peticijos priimtų miesto taryba,  valstybė realizuos savo siekį atsikratyti aerodromo. Teismai dėl žemės susigrąžinimo iš aerodromo jau vyksta, juo labiau , kad žemė yra tik išnuomota, o ne parduota.

Savivaldybės planus ir siekius bus galima skųsti tik tuomet, kai valstybė perduos žemę miesto savivaldybei. Kada tai įvyks nieks nežino,  bet , kad įvyks nekyla nė mažiausių abejonių. Duona ir dešra visada bus sveikiau už pasiskraidymus.

„Alytaus laikas“