Kaune – dėmesys regionų kultūros politikai

 

C05FCB8E-29BE-460B-90EE-8FF1D922DBA0.jpeg

Kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko susitikime su šalies savivaldybių merais Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune aptartos kultūros politikos aktualijos.

Ministras M. Kvietkauskas pabrėžė, kad bendruomenės ir savivaldos stiprybė yra vienas valstybės pagrindų. „Audinys, iš kurio susidaro Lietuva, yra visų mūsų audinys regionuose. Lankiausi ne vienoje savivaldybėje. Pamačiau atsigavusius kultūros objektus, kultūros centrus, viešąsias bibliotekas, muziejus, kuriuose pasitelkiant ir valstybės, ir savivaldybės, ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų bei kitų šalių finansinių mechanizmų lėšas sukuriama nauja kokybė, kur vyksta aktyvus bendruomenių gyvenimas. Tenka matyti ir daugybę problemų. Tačiau Kultūros ministerija stengiasi padėti, patarti, šis abipusis ryšys iš tikrųjų be galo svarbus“, – kalbėjo kultūros ministras.

Jis padėkojo savivaldybėms, kurios prisidėjo prie pernai tarp Kultūros ministerijos ir savivaldybių pasirašyto memorandumo, kuriuo siekiama bendromis pastangomis didinti savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų atlyginimus. Įgyvendinant šį memorandumą šiemet savivaldybių kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokestis vidutiniškai padidėjo 6,5 proc.

Kultūros ministras šalies merams pristatė Vyriausybei pateiktą Kultūros politikos pagrindų įstatymo projektą, jau patvirtintą Lietuvos kultūros politikos strategiją, kultūros darbuotojų kvalifikacijos kėlimo klausimus, pasidžiaugė Kultūros pasu – priemone, kuri leidžia mokiniams kartu su klase ar grupėmis valstybės lėšomis lankytis įvairiausiuose kultūros ir meno renginiuose, vasarą kultūros ir ekonomikos ir inovacijų ministrų patvirtinta Kultūros kelių vystymo Lietuvoje koncepcija.

Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius supažindino su darbo užmokesčio savivaldybių kultūros ir meno darbuotojams didinimo galimybėmis: 2020 m. valstybės biudžeto projekte tam numatyta 2,4 mln. eurų.

Susitikime dalyvavo 55 merai, taip pat kiti šalies savivaldybių atstovai.

 „Savivaldybių žinių“ nuotr.

Kultūros ministerijos informacija