Vienas miestas – du biudžetai arba kada skils socialdemokratai ?

Foto IIbfgcfg

Be kokios nors miesto tarybos narių iškrėstos nesąmonės Alytus jau nebegyvena. Paskutinioji, net amą užima. Savivaldybėje bandoma įregistruoti alternatyvų biudžetą. Miesto savivaldybės administracija vadovaujama socialdemokratų pateikė šių metų miesto biudžeto projektą. Socialdemokrato J.Krasnicko suburta ( ? ) grupė nori įregistruoti tokius biudžeto pasiūlymus, kurie net patiems socialdemokratams atrodo netinkami. Keista ar ne, patys socialdemokratai teikia kelis biudžetus, kas gi čia per nesąmonė ? Tai, kad jau senokai nesutaria „globėjas“ J.Krasnickas su „globojamuoju“ meru N.Cesiuliu jokia paslaptis. Bet kur žiūri kiti socialdemokratai ? Dabartiniu metu  vyksta tiesioginis ėjimas ne tik į socialdemokratų frakcijos skilimą, bet ir viso partijos skyriaus. Kad kituose savivaldos rinkimuose meras N.Cesiulis „tikėtina“ dalyvaus su sukurtu rinkiminiu komitetu politikos apžvalgininkai jau praktiškai neabejoja, nes viešuose pasisakymuose jis yra minėjęs, kad socdemų partijai priklauso vos metus. Galima suprasti, kad jokių gilių sąsajų su partija kaip ir nėra, tai kam reikalingas balastas. Susirinkai sau rėmėjų grupę, tampi jos vienatiniu lyderiu ir niekam nieko nereikia aiškinti ar įrodinėti.

Grupėje, bent taip buvo viešai pateikiama  (nors parašų po  biudžeto siūlymais – reikalavimais yra vos vienas ar du) , bet tiek to,  matomos įdomios detalės. Grupę, J. Krasnicko žodžiais sudaro socialdemokratai, konservatoriai ( čia iš valdančiosios daugumos ? ) ir  „Už Alytų“. Iš esmės dviem sporto klubams prašoma skirti beveik 0,5 milijono eurų. Pirminiuose užmojuose buvo užsimenama ir apie 660 000 eurų. Mokykloms pinigų trūksta, darželiams – trūksta, keliams ir žvyrkeliams – trūksta, o čia staiga reikalaujama  beveik pusės  milijono. Vienas klubas metai iš metų merdėja turnyrinės lentelės dugne, kitas niekaip negali išsikapanoti į aukštesnę lygą.

Tiesiog įdomu, kaip iš tokios situacijos išsisuks meras ir socialdemokratai. Laukia nuožmi  vidinė kova, kurioje neaišku kas laimės, bet, kad pralaimės miestas tai taip pat aišku.

„Alytaus laikas“