Susisiekimo ministerija kviečia teikti paraiškas kelių projektams finansuoti

7251_b54a7ee6c9230dd290bf685eb530904e

Atsižvelgdama į Vyriausybės nutarimą skirti 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės keliams taisyti ir rekonstruoti, Susisiekimo ministerija kviečia šalies savivaldybes ir Lietuvos automobilių kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos kuo skubiau teikti prašymus dėl lėšų skyrimo konkretiems kelių objektams finansuoti. Prašymų laukiama per 5 darbo dienas, finansuojami projektai turės būti įgyvendinti iki šių metų lapkričio 30 d.

„Prašymų skirti finansavimą kelių remonto ir rekonstrukcijos darbams laukiame kuo skubiau, kad Vyriausybės skirtos lėšos nedelsiant pasiektų darbus vykdančias įmones ir būtų efektyviai panaudotos ekonomikai skatinti esamos ekstremalios situacijos metu“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Vadovaujantis Vyriausybės nustatyta tvarka, už šias lėšas galės būti remontuojami valstybinės ir vietinės reikšmės keliai, asfaltuojami gyvenvietėse esantys ir jas jungiantys žvyrkeliai, tiesiami pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengiamos kitos kelių saugumo priemonės. Numatoma finansuoti remonto ir rekonstrukcijos darbus keliuose, esančiuose pasienio vietovėse, nutolusiose iki 30 km nuo valstybės sienos. Lėšos taip pat galės būti panaudotos remontuoti ir rekonstruoti kelius į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos, bei tvarkyti kelius, vedančius į lankytinas ir rekreacines vietoves, kurortines teritorijas.

Kelių remonto ir rekonstrukcijos darbai už skiriamas lėšas turės būti atlikti dar šiais metais, todėl numatoma finansuoti tik tuos projektus, kurių įgyvendinimui yra tinkamai pasirengta. Pagal nustatytą tvarką iki teikiant prašymą dėl finansavimo turi būti parengta kelių objektui įgyvendinti reikiama dokumentacija, pvz., patvirtintas statinio projektas, gautas statybą leidžiantis dokumentas. Iki finansavimo sutarties pasirašymo dienos turės būti baigtos viešųjų pirkimų procedūros.

Gautus prašymus dėl finansavimo vertins komisija, sudaryta iš Susisiekimo ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Vyriausybės kanceliarijos atstovų. Šios komisijos teikimu lėšos kelių objektams, atrinktiems pagal nustatytus reikalavimus, bus skiriamos susisiekimo ministro įsakymu. Jei vėliau bus sutaupytų ar nepanaudotų lėšų, susisiekimo ministro įsakymu jos galės būti perskirstomos kitiems kelių objektams.

Minėtos lėšos yra skiriamos įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą.

SM info.