„Dainų dainelė 2020“

Pirmąkart „Dainų dainelė“ buvo surengta dar 1974-aisiais. Tuomet ją rengė Lietuvos televizija, kurios muzikos redakcijos darbuotojai ir sugalvojo konkurso idėją. Nuo 1998 m. konkursą organizuoja Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.
„Dainų dainelė“ yra ilgametis, žiūrovų pamėgtas kas antrus metus rengiamas dainų konkursas. Jame kviečiami dalyvauti 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visos Lietuvos. Šiemet žiemą prasidėjusios konkurso televizijos transliacijos dėl COVID-19 pandemijos ir šalyje paskelbto karantino buvo laikinai sustabdytos, o vėliau nukeltos į rudenį.
Spalio 11 d. nuo 16.00 val. LRT TELEVIZIJA tiesiogiai transliavo konkurso „Dainų dainelė“ laureatų koncertą iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Vilniuje. Baigiamąjį koncertą vedė „Dainų dainelės“ žiūrovams gerai pažįstami Gertrūda Griniūtė ir Ignas Krupavičius.
Scenoje žiūrovai išvydo geriausiai šiemet dainų konkurse „Dainų dainelė“ pasirodžiusius dalyvius (solistus, duetus, grupes ir ansamblius), kuriuos išrinko profesionali vertinimo komisija. Tarp jos narių buvo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė Irena Milkevičiūtė, operos dainininkas Edmundas Seilius, dirigentas Martynas Staškus, Vilniaus Žemynos gimnazijos direktorė, muzikos mokytoja ekspertė Rūta Krasauskienė, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos direktorius Romualdas Kondrotas, kiti dainavimo specialistai.
Alytaus muzikos mokyklos laureatės  Jogailė Prieskienytė, 5 kl. ir Goda Gudelevičiūtė, 6 kl., klausytojus džiugino profesionaliu dainavimu ir nuostabiais sceniniais rūbais. Mokines parengė chorinio dirigavimo mokytoja metodininkė Birutė Jočienė. Vokaliniam duetui pritarė skudutininkės – Goda Bakšytė, 5 kl.,  Karina Grigonytė, 6 kl., ir Muzikos mokyklos absolventė Eurika Liegutė. Skudutininkes parengė vyresnioji kanklių mokytoja Gražina Noreikienė. Konkurso laureatai apdovanoti atminimo dovanomis, o mokytojams įteikti Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus padėkų raštai.
Sveikiname laureates!
Dėkojame Alytaus miesto savivaldybei, parėmusiai dalyvių kelionę į Vilnių.

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000124832/dainu-dainele-2020-goda-gudeleviciute-sedziu-uz-skobneliu

Alytaus muzikos mokyklos informacija