Gyventojų prašymai susitikimuose nelieka neišgirsti

Meškučia kelias per mišką

Alytaus rajono savivaldybę nuolat pasiekia gyventojų prašymai, problemas jie išsako ir susitikimuose su valdžios atstovais. Daugiausia prašoma spęsti komunalines, kelių, gatvių problemas. Aptarti vietoje ir įsigilinti į išsakytas problemas neretai vyksta ne tik savivaldybės administracijos specialistai, bet ir meras Algirdas Vrubliauskas bei administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė. Šią savaitę vadovai su komanda lankėsi Daugų seniūnijoje.

Daugai V.Mirono gatvėAlytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas prieš kelias savaites susitikime su Daugų seniūnijos Rimėnų gyventojais išgirdęs daugiabučių gyventojų problemas dar kartą nuvyko į kaimą susitikti su gyventojais. Kartu su administracijos direktore Gintare Jociunskaite, vicemere Dalia Kitavičiene bei Turto valdymo skyriaus vedėja Jolita Gruzinskiene lankė gyventojus, apžiūrėjo kelis daugiabučius.

„Daugiabučių gyventojų problemos visame rajone panašios, neretai po vienu stogu gyvena savo aplinką puoselėjantys gyventojai ir tie, kuriems bendro stogo, vandentiekio ir kanalizacijos problemos nėra tiek svarbios, todėl norintys pagerinti gyvenimo sąlygas atsiduria sudėtingoje situacijoje, nes kaimynai ne visada nori prisidėti, o nemažai daugiabučiuose yra ir negyvenamų butų, kurių savininkus netgi sudėtinga surasti. Šiandien lankėmės viename iš Rimėnuose esančių „aštuonbučių“, situaciją analizuosime ir ieškosime galimybių padėti gyvenantiems įsirengti vandentiekį, kanalizaciją, pasiremontuoti stogą“, – sakė administracijos direktorė G. Jociunskaitė.

Rimėnai _daugiabutisBus bandoma spręsti ir kitame Rimėnų daugiabutyje gyvenančios vienintelės šeimos problemą.  Prieš kelerius metus viename namo bute sprogęs dujų balionas sugriovė dalį pastato, kurioje niekas negyvena, tačiau kitoje pusėje gyvena šeima su vaikais. „Svarstysime galimybę padėti šeimai, galbūt pasiūlysime iš avarinio namo persikelti gyventi į savivaldybės socialinį būstą“, – sakė rajono meras A. Vrubliauskas.

Bus ieškoma sprendimų, kaip padėti Pavarčių kaime ūkininkaujančiai ūkininkei Laurai Veličkaitei, kuri gražiai tvarkosi ūkyje, augina apie 100 galvijų, turi 70 ha žemės.  Moteris savivaldybės vadovų prašo pagerinti kelio, einančio per mišką pro jos namus, būklę. „Žmonės dirba, stengiasi, galvoja apie ūkio plėtrą. Savivaldybė girdi ir mato ne tik socialiai pažeidžiamiausius gyventojus, bet ieško priemonių pagelbėti ir tiems, kurie dirba neatlenkdami nugaros“, – sakė meras Algirdas Vrubliauskas.

Lankydamiesi Daugų seniūnijoje, savivaldybės vadovai apžiūrėjo, kaip vyksta Daugų miesto Vlado Mirono g. remontas. Remonto darbai – išlyginamojo sluoksnio įrengimas 300 metrų ruože –  turi būti baigti lapkričio pradžioje. Taip pat baigiami remonto darbai Dauguose Maironio gatvėje ir šios seniūnijos teritorijoje esančiuose Pocelonyse Mokyklos gatvėje.

Alytaus rajono savivaldybės informacija