Pakoreguotas renginių organizavimo Alytaus miesto savivaldybės viešose vietose tvarkos aprašas

Už renginių organizavimo reikalavimų pažeidimus nuo šiol bus taikoma administracinė atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso nuostatas – toks pakeitimas yra numatytas ketvirtadienį vykusio Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu patvirtintame Renginių organizavimo Alytaus miesto savivaldybės viešose vietose tvarkos apraše.
Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjos Vilmos Liaukuvienės teigimu, aprašas pakeitė iki šiol galiojusias Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintas Renginių organizavimo Alytaus mieste taisykles, kuriose nebuvo apibrėžta administracinė atsakomybė už renginių organizavimo reikalavimų pažeidimus. „Taikyti administracinę atsakomybę yra savivaldybės tarybos išimtinė kompetencija, todėl ir buvo parengtas šis aprašas. Jis orientuotas į  renginio organizatorius, kad jiems būtų paprasčiau atlikti procedūras, susijusias su leidimo organizuoti renginį gavimu“, – teigia Kultūros skyriaus vedėja.

Be to, anot V. Liaukuvienės, Alytaus miesto savivaldybės tarybos patvirtintame apraše atsirado ir naujų reikalavimų. Vienas jų – renginio organizatorius privalės pagal renginio pobūdį užtikrinti galimybes ir sudaryti sąlygas renginyje dalyvauti žmonėms su negalia. Pagal galimybes organizatorius informaciją apie renginį ir renginio metu turės pateikti įvairiais formatais (gestų kalba ir/ar titrais ir/ar įgarsinant ir/ar kt.), taip pat ilgesnių kaip 2 val. renginių metu vietas – aprūpinti reikalingu pagal numatomą dalyvių ir žiūrovų skaičių lauko tualetų kiekiu įskaitant ir  tualetus žmonėms su negalia.

Savivaldybės administracija įsipareigoja savivaldybės administracijos direktoriaus pasirašytą leidimą organizuoti renginį išduoti per 14 kalendorinių dienų nuo prašymo pateikimo, bet  ne vėliau kaip 7 kalendorinės dienos iki renginio.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyrius primena, kad renginiai viešosiose vietose organizuojami laikantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimo Nr. 1226 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ ir sveikatos apsaugos ministro valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo įsakymų ir sprendimų.
Renginių organizatorius, kurie ketina organizuoti renginius viešosiose Alytaus miesto savivaldybės vietose, kviečiame atidžiai susipažinti su nauju Renginių organizavimo Alytaus miesto savivaldybės viešose vietose tvarkos aprašu.

Komunikacijos skyriaus informacija