Ėjikai pasiruošę startams

200149870_2070769439742266_1736148951021875134_nŠiandien Alytuje vyksta 47-asis Tarptautinis sporto ėjimo festivalis „Alytus 2021“. Varžybų teisėjai iš Prancūzijos, Šveicarijos, Portugalijos, Lenkijos, Rumunijos ir Slovakijos lankėsi Alytaus miesto savivaldybėje, kur susitiko su mero pavaduotoja Jurgita Šukevičiene.
Daugelis teisėjų tiek Lietuvoje, tiek Alytuje lankosi jau ne pirmą kartą ir džiaugiasi, kad šis festivalis tęsiamas, puikiai organizuojamas, o šįkart dar padeda ir gamta – vėsesnis oras bus labai palankus sportininkams.
Teisėjas iš Prancūzijos teigia, kad Alytus, lyginant su Paryžiumi, yra gražus ir ramus miestas. Kalbėdamas apie artėjantį festivalį svečias vylėsi, kad jis iš Prancūzijos atvykusiems sportininkams bus sėkmingas ir jiems pavyks patekti į Olimpines žaidynes.
Tarptautinio sportinio ėjimo festivalio Alytuje direktoriaus Kastyčio Pavilonio teigimu, šiandien Alytuje dalyvauja 170 sportininkų iš 22 šalių. Tai kol kas didžiausias jų skaičius, nes ankstesniais metais dalyvaudavo 100-120 sportininkų.
„Šis festivalis neįsivaizduojamas be K. Pavilonio, nors kasmet jis jau sako, kad kitais metais jo neberengs, tačiau jis vyksta vėl ir vėl. Džiaugiamės, kad galėjome surengti šį festivalį, nors dar metų pradžioje tikrai manėme, kad dėl karantino jis neįvyks, tačiau dabar labai smagu, kad situacija pagerėjo“,- susitikimo su treneriais metu kalbėjo J. Šukevičienė.
Teisėjų teigimu, mūsų Sportinio ėjimo festivalis patenka į Europos TOP festivalių penketuką, o kai kurie į Alytų atvykę teisėjai, turės galimybę teisėjauti ir Olimpinėse žaidynėse.
AMS info.