Miesto sode – akcija „Visa „Baltica“ šoka“

Lietuvos nacionalinis kultūros centras džiaugdamasis beveik sugrįžusiu į savo vėžes gyvenimu ir galimybe laisvai išeiti į viešąsias erdves, skelbia, jog smagi ir turininga akcija „Visa Lietuva šoka“, šį rudenį peraugusi į akciją „Visa „Baltica“ šoka“, vyks rugsėjo 22-ąją, Baltų vienybės dieną.
Šiais metais, Lietuvai organizuojant Baltijos šalių forumą „BALTICA-Web – 2021“, akcija taps tradicinių šokių švente, vienijančia ne tik Lietuvos, bet visų trijų Baltijos šalių šokėjus.

Verta prisiminti, jog ši jau šešis kartus vykusi akcija sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo, prie jos įgyvendinimo prisidėjo daugybė šalies įstaigų, bendruomenių, mėgėjų meno kolektyvų iš beveik visų Lietuvos savivaldybių, taip pat užsienio lietuviai iš Jungtinės Karalystės, Velso, Vokietijos, Norvegijos, dalyvavo ir šalies lopšelių-darželių bei mokyklų ugdytiniai. LNKC turimais duomenimis, akcijos dieną per 100 šokių švenčių vyksta aikštėse, kiemuose, salėse ir kitose visuomenei atvirose erdvėse – čia bendrai veiklai kultūros ir švietimo specialistai bei tradicinio šokio entuziastai suburia per 20 tūkstančių akcijos dalyvių ir stebėtojų.

Alytuje šoksime rugsėjo 22 d. 18 val. Miesto sode, o esant prastoms oro sąlygoms Alytaus kultūros centro 2 aukšto fojė. Kartu šokti kvies centro ir miesto meno kolektyvai.

Alytaus kultūros centro informacija