Jaunoms šeimoms įsigyjant pirmą būstą – savivaldybės ir valstybės pagalba

Beveik septynios dešimtys jaunų alytiškių šeimų šiais metais jau kreipėsi į Alytaus miesto savivaldybės administraciją, siekdamos pasinaudoti valstybės teikiamomis lengvatomis šeimoms įsigyjant pirmąjį būstą.

Savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus darbuotojai patenkino 68 šeimų prašymus ir išdavė pažymas gauti valstybės subsidijuojamus kreditus.

Pasak šio skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, Alytaus miesto savivaldybė taip pat prisideda prie valstybės teikiamos paskatos jaunoms šeimoms iki 36 metų, įsigyjančioms pirmąjį būstą.

Alytaus miesto savivaldybės taryba viena pirmųjų Lietuvoje yra patvirtinusi nuostatą, kad siekiant pritraukti labiausiai miestui reikalingus specialistus (gydytojus, mokytojus, inžinierius ir IT specialistus), savivaldybė padengia 5 procentus kredito sumos, bet ne daugiau kaip 5 tūkstančius eurų.

Šiais metais tokia savivaldybės finansine parama pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms pasinaudojo 3 šeimos, kuriose vienas iš šeimos narių yra gydytojas, IT specialistas ir inžinierius. Dėl savivaldybės finansinės paramos šiuo metu nagrinėjamas dar vienas prašymas.

„Beveik kasdien tenka sulaukti skambučių iš jaunų šeimų, kurios domisi galimybe gauti subsidiją, todėl labai džiugu, kad Alytaus mieste vis daugiau jaunų šeimų nori apsigyventi savame būste, – sakė Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė.

Ji prašo visų darbdavių, kurie kviečia dirbti jaunus specialistus (gydytojus, mokytojus, inžinierius ir IT specialistus), priminti, kad Alytaus miesto savivaldybė turi galimybę prisidėti, perkant pirmąjį būstą.

Daugiau informacijos telefonais 8 626 56 4 60 (Auksė Juonienė) ir 8 618 66 057 (Rita Adomavičiūtė).

Turto valdymo ir verslo skyriaus informacija