Klevų gatvės kapinės pasipildys dar dviem kolumbariumais

Keičiantis laidojimo tradicijoms vis labiau auga kolumbariumų poreikis. Pirmajame Alytuje esančiose Klevų gatvės kapinėse prieš beveik du metus buvo įrengti pirmieji kolumbariumai, pernai buvo įrengti dar du, šiemet jų skaičius išaugs iki šešių.

Prie ankščiau pastatytų kolumbariumų jau sumontuoti poliai dviejų naujų statybai. Kaip ir ankstesnieji, jie bus tokio pat dizaino, kiekviename jų bus po 15 kriptų.

„Vis daugiau žmonių savo artimuosius nori laidoti kolumbariume, laidojimo ir kremavimo kultūra populiarėja, todėl ir plečiame jų skaičių. Dažnai žmonės renkasi kolumbariuma, nes jau žino kaip jis atrodys ir kiek kainuos. Kolumbariumai nuolat prižiūrimi, jeigu yra poreikis nurenkamos senos žvakutės ar nuvytusios puokštės. Jį dažniausiai renkasi tie žmonės, kurie neturi galimybių tvarkyti kapavietes, nes jie arba būna išvykę į užsienį, turi sveikatos problemų arba gyvena visai kitoje šalies vietoje“,- sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Pagal Alytaus miesto savivaldybės tarybos patvirtintas taisykles, ant išorinės nišos akmens plokštės būtina užrašyti nišoje palaidoto asmens vardą ir pavardę, gimimo ir mirties datas. Kolumbariumų nišos akmens plokštėje leidžiama pavaizduoti tik religinius tikėjimo simbolius. Prie kolumbariumo sienelių ir pagrindo draudžiama tvirtinti vazas, žvakes, jų laikiklius, skulptūrėles, dirbtines gėles ar kitus dalykus.

Vietos kolumbariume vienkartinis mokestis – 1 000 eurų. Ją galima įsigyti ne tik laidojant kremuotus palaikus, bet ir iš anksto sumokėjus minėto dydžio mokestį.

Norint įsigyti vietą kolumbariume reikia rašyti prašymus el. p. info@alytus.lt. Platesnė informacija suteikiama tel. (8 315) 55 111 arba 8 615 76 817.

Komunikacijos skyriaus informacija