Nuo balandžio 1-osios Alytuje atnaujinamas trijų autobusų maršrutai, didėja vienkartinių bilietų kaina

Kaip ir kiekvienais metais, nuo balandžio 1 d. atnaujinamas gyventojų aptarnavimas trimis visuomeninio transporto maršrutais.   7A  autobusas maršrutu „Druskininkų g. – SB „Nemunas“ – Sodra – Sūkurio g. – SB „Dainava“ keturis kartus per dieną iki sodų bendrijos „Dainava“ važiuos ne tik darbo, bet ir poilsio ir šventinėmis dienomis.

Kapinių lankytojų patogumui, autobuso maršrutas 9U  „Izomega – Santaikos g. – Užupių kapinės“ į jas važiuos ne tik šeštadieniais, bet ir sekmadieniais bei šventinėmis dienomis.

12U autobusų maršrutas „Izomega – Naujoji g. – Užupių kapinės“ kursuos tik šeštadieniais

7A,9U ir 12U autobusų maršrutų tvarkaraščių pakeitimai kiekvienais metais įsigalioja nuo balandžio 1 d. ir galioja iki spalio 31 d.

Kitų autobusų maršrutų tvarkaraščiai nesikeičia.

Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu, 10 centų didėja viešojo transporto vienkartinių bilietų kainos. Akcentuojame, kad besinaudojantiems terminuotais bilietais,  kainos nesikeis. Sprendimas padidinti vienkartinių bilietų kainas priimtas atsižvelgiant į tai, kad pagal kovo mėnesį Statistikos departamento pateiktus kuro kainų ir vidutinio darbo užmokesčio statistinius duomenis, kurie įtakoja keleivių vežimo tarifų perskaičiavimą.

Keleiviams, kurie naudojasi viešuoju transportu ir bilietą įsigys iš vairuotojo, jis brangs nuo 90 centų iki 1 euro, o tiems, kurie turi el. bilietą, tačiau naudojasi ne terminuotais, bet vienkartiniais e. bilietais – nuo 70 iki 80 centų (su nemokamo persėdimo galimybe 1 kartą per 30 min.). Šis sprendimas įsigalioja nuo balandžio 1 d.

Primename, kad šiuo metu galiojančios viešojo transporto bilietų kainos yra patvirtintos Savivaldybės tarybos sprendimu dar 2019 metais, kuomet dar nebuvo pandemijos, kuro kainų augimo, kitų iššūkių, kurie per keletą metų padidino autobusų eksploatavimo ir išlaikymo kaštus. Nedidinat kainų, augtų vežėjų nuostoliai, kurie turėtų būti dengiami iš savivaldybės biudžeto.

Nedidinant terminuotų bilietų kainos, tikimasi, kad kylant kuro kainoms, atsiras didesnė paskata naudotis viešojo transporto paslaugomis įsigyjant terminuotus e. bilietus keliaujant į darbą, mokyklas bei prisidėti prie darnaus judumo skatinimo mieste ir mažinti aplinkos taršą.

Alytaus mieste įsigyti bet kurios rūšies bilietą galima ne tik elektroniniu būdu, bet ir autobusuose bei klientų aptarnavimo centre autobusų stoties kasose. Šią galimybę turi tik Alytaus miesto keleiviai. Tokia galimybė yra labai patogi, nes nereikia specialiai atvykti į konkrečią bilietų platinimo vietą.

Keleivių prašome:

  • kelionę viešuoju transportu susiplanuoti iš anksto;
  • atkreipti dėmesį į stotelių švieslentes (Kalniškės g., Putinai, Poliklinika, Žuvintas, Volungė, Statybininkų g., Sodra, Pirmojo Alytaus aikštė), kuriose rodomas realus autobusų maršrutų atvykimo laikas.

Keleivių, turinčių prieigą prie interneto, realią autobusų maršrutų buvimo vietą – stebėti nuotoliniu būdu internetu www.stops.lt/alytus, mobiliesiems telefonams skirta nuoroda https://m.stops.lt/alytus/ – aktyvuojant skiltį „Rodyti transporto judėjimą“.

  • pasinaudoti nemokamo persėdimo galimybe jeigu nėra tiesioginio maršruto. Primintina, kad el. bilieto naudotojai turi galimybę per 30 min. nuo pirmojo pažymėjimo, vieną kartą persėsti į kitą autobusą už tą pačią vienkartinio el. bilieto kainą, be to el. bilietai – pigesni;
  • keleiviai neturintys el. bilieto kortelių, jas už 3 Eur turi galimybę įsigyti iš autobusų vairuotojų ir papildyti el. piniginę mažiausia 3 Eur suma, daugkartiniam naudojimui;
  • el. bilieto piniginę papildyti ir įsigyti el. bilietus galima internetu, adresu https://www.autobusubilietai.lt/elektroninis-bilietas.
  • atsiskaitant grynaisiais pinigais, prašytume vengti didesnės vertės (10, 20, 50 Eur) banknotų su savimi turėti smulkių grynųjų pinigų.  Autobusų vairuotojai gali tiek grąžos neturėti. Be to grąžą galite gauti smulkesnės vertės pinigais, kurių bus daugiau. Trukdosi ne tik autobusų vairuotojų tačiau ir keleivių laikas, galintis įtakoti nukrypimą nuo tvarkaraštyje numatyto laiko – ženklesnį vėlavimą.

_______________________________________________________________________
Informacija apie Alytaus miesto viešojo transporto maršrutų tvarkaraščius patalpinta internete www.stops.lt/alytus, mobiliesiems telefonams skirtoje nuorodoje https://m.stops.lt/alytus/.
Dėl išsamesnės informacijos prašome kreiptis mob. tel. 8 684 96 963 (darbo dienomis nuo 8 iki 17 val.) arba bet kuriuo paros metu el. paštu transportas@alytus.lt.
________________________________________________________________________


Komunikacijos ir Miesto ūkio skyrių informacija