XX menų šventė vaikams Alytuje „SKAMBANTIS SPALVŲ MIESTAS“ kviečia kartu kurti vaikų svajonių miestą !!!!

 

Skambantis spalvų miestas-2023

2023 m. gegužės 27 d. (šeštadienį) 11 val. Miesto parke, prie Dailės mokyklos  (jeigu šalta ir lyja – Alytaus jaunimo centre, Tvirtovės g.  3)

 

XX menų šventė vaikams  Alytuje „SKAMBANTIS SPALVŲ MIESTAS“ kviečia kartu kurti vaikų svajonių miestą !!!!

Šventės vedėja –LAUMĖ BURTININKĖ iš spektaklio  „Kupriukas muzikantas“

(aktorė  Eglė Juškaitė)

 

Muzikos, šokio ir sporto aikštėje:

Alytaus tradicinio aikido klubo nariai demonstruos rytų kovos menų virtuoziškumą ir grožį!

Gros Alytaus muzikos mokykos mažieji atlikėjai  – instrumentiniai ansambliai, simfoninis orkestras “Svajonė”. Dėmesio! Orkestre tau paruošta laisva kėdė!Ateik pas mus – patirsi pats, kaip gimsta MUZIKA!

Mažieji Muzikos mkokyklos teatro studijos artistai su SINKOPINIU LAIKRODŽIU neleis tau pramiegoti svarbiausių mūsų miesto įvykių!

Aikštėje lyg plaštakės suksis žaviosios Alytaus jaunimo centrobaleto studijos “Jete” balerinos!  Puikią nuotaiką dovanos lopšelio-darželio „Boružėlė“ ir Alytaus šokio ir laisvalaikio studijos „Primavera“ šokėjai! (

 

Šokių studija Primavera netrukus švęs 30 metų sukaktį. Anksčiau vadinosi „Svajonė“. Pakeitė pavadinimą, vadovei Loretai perdavus studijos „vairą“ dukrai Julijai. Studijoje šoka ir maži ir dideli: vaikams – gimnastika, sceniniai šokiai, suaugusiems: salsabachata, solo Latino, Zumba.

 

Dirigentų studijoje

 

dirigentas Vytautas Kiminius su savo dirigavimo klasės mokiniais parodys jums kaip atrodo PARTITŪRA, supažindins su simfoninio orkestro sudėtimi ir išdėstymu scenoje, o drąsiausiems dirigentas leis padiriguoti tikram orkestrui !

Garsų pievelėje 

 

vienas ar su draugais gali pagroti lauko muzikos instrumentais!

 

 

Dailės skvere

Tavęs jau laukia molbertas, dažai ir teptukai! Su Alytaus mokyklų dailės mokytojais ir mokiniais išbandysi įvairias dailės technikas: tapybą ant  poperiaus ir šilko, kartono maketavimo, erdvinių objektų kūrimo, muilo burbulų tempimo ir kitų smagumų!

 

Molio gatvelė –

tai puiki vieta nekantraujantiems nusilipdyti iš molio paukštį ar puodynėlę! Dailiųjų amatų mokyklos mokytojai ir mokiniai  pamokys Tave pynimo iš vytelių subtilybių, keramikos panaudojimo galimybių!

Robotikos labirinte

įsikūrė  VŠĮ „Robotikos akademija“!  Burzgia, zvimbia, sukasi ir žybčioja aparatai ir aparatukai,  rateliai ir sraigteliai … kas tai?– ateiki pasmalsauti ir Tu!

Žaidimų prospekte

„Išmaniosios jaunimo erdvės” merginos iš Alytaus J. Kunčino bibliotekos pakvies pažaisti „Twistter’į”, „Jangą”, taip pat pasiūlys Tau … virtualios realybės akinius, planšetes, spalvinimo knygeles, vaikiškas knygeles, papildytas virtualia realybe.

Dirbtuvėlėje-fantazijųšalyje

su Alytaus Kraštotyros muziejausmerginomisgalėsi pasigaminti popierinį paukštelį, pasukti galvą galvosūkių kampelyje, paklausyti puikių poeto Anzelmo Matučio  eilėraščių!

 

Paslaptingasis knygynėlis

 

kviečia mažuosius skaitytojus!  Knygynėlio šeimininkė rašytoja ir šokių mokytoja Loreta Šileikytė-Zabalujeva sukūrė vaikams nuostabiausių istorijų ir sudėjo jas į savo knygeles! Čia jūsų laukia  knygelės: „Senos stoties prisiminimai“, „Pražilęs paauglys“, „Paradoksai ir grimasos“, „Kai bitės renka medų“…  ir net trijų dalių pasaka „Užkeiktoji Baletijos karalystė“! Ar tikrai Baletijoje gyvena balerinos? Ateik – įsitikinsi pats!

 

Kalbų skvere –

anglų kalbos mokyklėlė “Pingu’s English” kviečia į nuotaikingas kūrybines kalbines dirbtuves „Pasidaryk savo spalvų miestą“. Čia veiks loterija!

 

Stebuklų pievelė

„Asmenybės ugdymo studija“ kviečia prie šviesos stalo! Čia vyksta tikri stebuklai!

Savanorystės tiltas

Užsigavai kojytę? Pasimetė Tavo Tėtis ar Mama? Bėk pas savanorius – ten tau tikrai pagelbės! Savanoriai moka ir gali viską – jie juk pastatė šį miestą! Įrengė aikštes ir skverus, gatves ir kiemelius, net žirgų ratą aptvėrė, pripūtė balionus, pasirūpino, kad žiūrovai turėtų kur atsisėsti, o dailininkai turėtų vandens teptukams nuplauti!

Žirgų ratas

Seniai svajoji apie ilgakartį žirgą ? Ruminos jojimo klubo raiteliai padės tau pasiekti balną ir išdidžiai prajoti poniuke Kekse ir kumele Lakštingala „ Skambančio spalvų miesto“  keliais ir takeliais…Beje, poniukė   Keksė paruošė  Tau staigmeną…

 

„Herojų kava“  –

tai mobili kavinaitė, kur kvepia kava ir kur save išmėginti gali kiekvienas. O skanumynais Tave čia pavaišins B.Niemcienės IĮ darbuotojos!

AMSIO poste

budi  policininkų bičiuliui šuniukas Amsis.  Jis ir jaunieji policininkai laukia Tavęs – Tau paruošta mašinytė ir paspirtukas! Gali pasivažinėti ir pasimokyti saugiai elgtis gatvėje!