Dainavos progimnazija džiaugiasi pirmaisiais sporto aikštyno įrenginiais

„Daug yra maloniau, ką nors atidaryti negu uždaryti, o šioje mokykloje kas savaitę kerpamos juostelės. Visiškai neseniai atidarėme gamtos laboratoriją, šiandieną atidarome aikštyną, kuriame, labai tikiuosi, sportuos ne tik mokyklos mokiniai, bet jis bus atviras ir visai bendruomenei. Baigtas pirmas etapas, jau planuojami antro etapo darbai – čia bus įrengta dar daugiau aikščių, atsiras naujos įrangos ne tik mokyklai, bet ir mikrorajono gyventojams ar net visiems alytiškiams. Linkiu mokyklai ugdyti ne tik mokyklos auklėtinius, kad jie taptų čempionais, bet ir norisi, kad čia prasidėtų jaunųjų talentų paieška, augimas, kurie po to garsintų ir miestą, ir Lietuvą visame pasaulyje“, – atidarant pirmąjį Dainavos progimnazijos sporto aikštyną, sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Sporto aikštyno atidaryme dalyvavo ir Alytaus miesto mero pavaduotojai Jurgita Šukevičienė ir Povilas Labukas bei Alytaus miesto savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus bei Statybos skyriaus specialistai.

Atidarymo metu N. Cesiulis įmušė pirmą simbolinį įvartį į futbolo vartus, įmetė krepšinio kamuolį nuo baudų metimo linijos ir nuo bėgimo takelio skambiu šūviu pažymėjo rekonstrukcijos darbų antro etapo simbolinį startą.

 „Bendruomenės svajonė įrengti puikų sportą aikštyną prasidėjo prieš šešerius metus. Norėjome, kad šis aikštynas papuoštų miestą ir juo džiaugtųsi visa Alytaus bendruomenė. Esame labai dėkingi visiems, kurie palaikė šią idėją“, – kalbėjo Dainavos progimnazijos direktorė Edita Matulevičienė.

Futbolo klubo „Dainava“ direktorius Žydrūnas Lukošiūnas pasidžiaugė sudarytomis sąlygomis treniruotis ir sportuoti šiame aikštyne bei dėkojo visiems prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo bei palinkėjo sėkmingai ugdyti Alytaus jaunimą ir siekti savo tikslų.

Aikštyno atidarymo metu pasirodė mažieji futbolininkai, susirinkusius džiugino cirko studijos „Dzūkija“ akrobatė, buvusi šios mokyklos mokinė ir „Lietuvos talentai“ antros vietos laimėtoja Kristina Bujanauskaitė. Buvo sužaistos simbolinis futbolas ant specialiai ištiesiamos futbolo aikštelės. Dainavos progimnazijos mokiniai krepšinio aikštelėje pakvietė visus šokio ritmu pasportuoti ir pamatyti šokyje užšifruotą užrašą #AlytusMyliSportą.

Pavasarį Alytaus miesto savivaldybė kreipėsi ir į Švietimo ir mokslo ministeriją, kuri skyrė 232 tūkst. eurų, kad galėtume pilnai atnaujinti Dainavos progimnazijos sporto aikštyną, o dar 58 tūkstančius eurų skyrė Alytaus miesto savivaldybės taryba. Už šiuos pinigus bus įrengta universali lauko teniso bei tinklinio aikštelė, gimnastikos bei lauko stalo teniso aikštelė, dvi lauko klasės ir atvirą mini futbolo aikštė.

Daugiau akimirkų rasite čia.

Komunikacijos skyriaus informacija