Alytaus jaunimas klausia, o meras atsako

15025367_744537315698825_7355125052338439963_o

Kodėl nesujungiamos miesto ir rajono savivaldybės?

Šiuo metu galiojantis Teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymas nustato, kad savivaldybes steigia ar panaikina, taip pat jų teritorijų ribas ir centrus nustato ir keičia LR  Seimas Vyriausybės teikimu. Pasiūlymus steigti naujas savivaldybes, panaikinti esamas savivaldybes, nustatyti ir keisti jų teritorijų ribas ir centrus Vyriausybei turi teisę teikti gyventojų iniciatyvinė grupė ir savivaldybės taryba. 2014 m. balandžio pradžioje buvo atlikta gyventojų nuomonės apklausa, tik kiek daugiau kaip trečdalis alytiškių galvoja, kad  gautų geresnes viešąsias paslaugas, jeigu Alytaus miesto savivaldybė sujungta su Alytaus rajonu. Maždaug tiek pat gyventojų mano priešingai, o likęs trečdalis gyventojų aiškios pozicijos šiuo klausimu neturi. Pagal apklausą, labiausiai savivaldybių sujungimo nauda abejoja aukštąjį išsilavinimą turintys apklausos dalyviai (daugiau kaip 40 proc.). Pagal užsiėmimų grupes skeptiškiausiai sujungimo naudą vertina moksleiviai ir studentai (daugiau kaip 45 proc.) ir dirbantieji (daugiau kaip 35 proc.). Didžiausia savivaldybių sujungimui pritariančiųjų grupė – tarp bedarbių: 43 proc.

http://www.alytus.lt/naujienos/-/asset_publisher/WItoiZf6GhA3/content/id/5028795

Kodėl mieste panaikinti 70 km. greičio  ribojimo ženklai?

Kelių eismo taisyklėse nurodyta, jog gyvenvietėse visoms transporto priemonėms leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 50 km/h greičiu. Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija priimdama sprendimą nuimti kelio ženklus, leidžiančius važiuoti kai kuriose gatvėse 70 km/h greičiu, jį motyvavo tuo, kad kasmet daugėja transporto priemonių skaičius, taip pat ilgametė policijos patirtis rodo, kad gyventojai nelinkę važiuoti nurodytu greičiu, o jį viršija iki 10 km/h, nes už tai nenumatyta administracinė nuobauda, todėl realus greitis mieste padidėja iki beveik 80 km/h. Viršytas saugus greitis yra viena iš pagrindinių eismo įvykių priežasčių, o jų skaičių Alytaus mieste stengiamasi mažinti.

Kodėl yra tokie aukšti greitį ribojantys kalneliai?

Alytaus mieste greitį ribojantys kalniukai įrengti vadovaujantis Lietuvos automobilių kelių direkcijos patvirtintomis rekomendacijomis, pagal kurias greitį ribojančių kalnelių aukštis gali būti nuo 8 iki 12 cm, tose ribose kalnelių aukštis ir padarytas.