2019 metų Vilniaus knygų mugė. „Po dvidešimties metų“

km20180222ft107401_1_3Prieš du dešimtmečius, 2000 m., gimė renginys, į kurį kasmet pasineria vis daugiau skaitančiųjų ir kuris užaugo į didžiausią knygų bičiulių susitikimą Baltijos šalyse. Dvidešimt metų čia kasmet susitinka rašytojai ir skaitytojai, leidėjai ir vertėjai, iliustruotojai ir spaustuvininkai, bibliotekininkai ir knygynų darbuotojai.

Per dvi dešimtis metų išmokome skaityti – ženklus, raides, knygas, spalvas, raštus ir formas, siekdami vis įdomesnio turinio.

Per dvi dešimtis metų pasikeitė pačios knygos – tekstai, istorijos, kalbos. Popierius, piešiniai, tipografija. Viršeliai, puslapiai, apimtys.

Per dvi dešimtis metų subrendo naujos rašytojų kartos: poetų, dramaturgų, publicistų, vertėjų. Per dvi dešimtis metų mes sutikome daug pasaulinio lygio žvaigždžių ir atradome tuos, kurių žodžiai ir mintys pataiko tiesiai į širdį.

Per dvi dešimtis metų subrendo, baigė mokslus ir užaugino savo vaikus knygų skaitytojai. Šiandien jaunoji knygių karta tęsia prieš dvi dešimtis metų sumanyto renginio kelią.

„Po dvidešimties metų“ – tokia tema knygų bičiulius pasitiks užaugusi, jubiliejinė 20-oji Vilniaus knygų mugė. Atsigręšime atgal ir žvilgsniu prabėgsime per visus dvidešimt metų matuodami, kaip keitėmės, ar ko nepamiršome, ar branginame tai, kas geriausia, ar nenutolome.

Ir tuo pačiu žvelgsime į ateitį, nes Vilniaus knygų mugė – ne tik įvertinta ir gerbiama, ji – jauna, dinamiška, žiūrinti į priekį, veikli, smalsi. Tai tarsi pilnas gyvybės nuotykis, įkvepiantis ne tik dvidešimtmečius, bet ir tuos, kurie prieš 20 metų buvo dvidešimtmečiai.

Taigi, 2019-aisiais vasario 21–24 dienomis kviečiame švęsti. Tegu nuotykis tęsiasi!

Organizatorių informacija