Samuelis Tacas – pasaulio žmogus garsinantis Alytų

mde

Besirenkančius į susitikimą – knygos pristatymą  su garsiu  pasaulyje kineziterapeutu, alytiškiu, dabar gyvenančiu Niujorke, pasitiko muzikos garsai,  grojo pats Samuelis Tacas. Tokio neformalaus ir linksmo knygos pristatymo Alytuje nėra buvę. Puikiai su žmonėmis bendraujantis knygos „Trigubas gyvenimas“  autorius nuoširdžiai, su didele meile Alytui, pasakojo istorijas iš jo gyvenimo Dzūkijos sostinėje. Prieš 52 metus Samuelis Tacas baigė tuometinę II vidurinę  mokyklą Alytuje (kartu su žinomu sporto atributikos kolekcininku Zenonu Gramacku), padirbėjęs kineziterapeutu Druskininkuose išvyko į Izraelį.  Pagyvenęs Pažadėtoje žemėje  persikraustė į Niujorką iš kur jo vardas pasklido po visą pasaulį. Puikus specialistas, meno kolekcininkas, mescenatas , bet svarbiausia nuoširdus, jokios arogancijos neturintis žmogus užkariauja visų su kuriais bendrauja širdis. Jo paslaugomis naudojosi ir naudojasi garsiausi pasaulio žmonės M.Rostrapovičius,  G.Višnevskaja , Holivudo žvaigždės, aktoriai, režisieriai, muzikai.

Į susitikimą su Samueliu Tacu atėjo ir jo bendraklasiai, bet neatėjo nei vienas Alytuje praktikuojantis kineziterapeutas. O juk jo patirtis yra neįkainojama, norintys pas jį pasipraktikuoti eilėje laukia metų metais. Atsakinėdamas į susirinkusių klausimus, Samuelis Tacas išdėstė ir savo požiūrį į žmogaus sveikatą, net gi parodė kaip reikia keltis iš patalų rytais, neabejotinai jis būtų  pasikalbėjęs  ir su vietiniais kineziterapeutais.

Šiais metais Samueliui Tacui, dalyvaujant Alytaus gimtadienio renginiuose, buvo įteikti keli  dalininkų Gataveckų sukurti Alytaus ženkliukai, kuriuose galima perskaityti „Alytus“ arba „Myliu“. Tai šiais ženkliukais yra papuošti Samuelio Taco švarkai  apie  kuriuos  jis su malonumu pasakoja visiems pas jį apsilankantiems.

Naujausią, beveik autobiografinę knygą, Samueliui Tacui padėjo parašyti žurnalistė Inga Liutkevičienė, kuri yra padėjusi parašyti knygas ne vienam žinomam Lietuvos žmogui.

„Alytaus laikas“