Bendruomenės iniciatyvų pabaiga ?

69650214_2367042810078574_4172467449964265472_n Po šiandienos posėdžio panašu, kad taip. Nuo šiol tarybos nariai spręs, kokios alytiškių iniciatyvos tinkamos.
Alytus – pirmasis miestas Lietuvoje įsidiegė dalyvaujamąjį biudžetą, pateikiamas kaip pavyzdys, įvertintas Europoje – “Alytiškių iniciatyvos” pernai buvo tarp 10 geriausių bendruomenės įtraukimo projektų. Kitos savivaldybės kreipiasi konsultacijų, nes diegiasi pas save, Kauno savivaldybės atstovai apgailestavo, kad kol jie planavo, Alytus štai ėmė ir padarė. Šiemet vėl alytiškiai teikė savo idėjas, už jas balsavo. Šiandien turėjo būti, atrodė, formalus tarybos patvirtinimas tiems projektams, už kuriuos nubalsavo alytiškiai.
Tačiau nieko panašaus neįvyko. Kai kurie tarybos nariai, akivaizdžiai nematę ir negirdėję nieko apie bendruomenių iniciatyvas, jų esmę ir dalyvaujamąjį biudžetą, kaip ir jų finansavimą, nusprendė, kad jie turi nuspręsti, o žmonių nuomonė tik šalutinis efektas. Vienam nepatinka voverė, kitam miesto vartai, trečiam balsų per mažai ar pinigų per daug. Tad balsuota papunkčiui, du bendruomenės išrinkti projektai patvirtinti, du ne.
Tarybos patvirtinta tvarka niekam neįdomi, nors už ją balsavo visi vienbalsiai, tvarkai pritarė 25 (visi) posėdyje dalyvavę tarybos nariai, tie patys tuomet pritarę, šiandien postringauja apie buldozeriu „anos“ tarybos prastumtą tvarką. Bet tuomet gi balsavo prieš rinkimus, kai reikėjo pademonstruoti, kad tautos balsas svarbus. Dabar jau po rinkimų, todėl alytiškių iniciatyvos jų pačių problemos, o juk virš kai kurių Alytaus tarybos narių tik mėlynas dangus.

 „Alytaus piliečiai“