Agnė Kuniejienė: „Maži darbai – didelių pasiekimų pradžia“

28942_7d3d43f8a52a73d69c6eef528451defaMokėjimas išklausyti, rūpestingumas, paslaugumas, gebėjimas dirbti komandoje, kūrybiškas žinių, įgūdžių ir vertybių derinimas – savybės, kuriomis, anot Alytaus miesto socialinių paslaugų centro Socialinės globos padalinio vedėjos socialinėms paslaugoms Agnės Kuniejienės, turi pasižymėti socialinis darbuotojas.
Penkerius metus socialinį darbą dirbanti Agnė šią specialybę pasirinko žinodama, kad ji ne monotoniška, įdomi ir reikalaujanti iššūkių. „Studijuodama dažnai sudvejodavau savo pasirinkimu, tačiau šiandien matau, kad ši specialybė tampa vis labiau reikalinga, keičiasi ir visuomenės požiūris į ją“, – teigia daugiau nei prieš dešimtmetį Mykolo Romerio universitete socialinio darbo studijas baigusi A. Kuniejienė.
Anot Agnės, Socialinio darbuotojo darbo diena – nenuspėjama ir sunkiai suplanuojama. „Niekada negali žinoti, kas tavęs laukia tą dieną ir kokios pagalbos reikės žmogui“, – priduria Socialinės globos padalinio vedėja.
Šiuo metu Agnė  teikia socialinės globos paslaugas senjorams ir neįgaliems žmonėms jų namuose. „Šiems paslaugų gavėjams teikiamos asmens higienos, maitinimo organizavimo, pagalbos buityje ir namų ruošoje paslaugos, medicininių paslaugų organizavimo paslaugos, kad asmuo kuo ilgiau galėtų gyventi savo namuose, o dirbantys artimieji – dirbti ir turėti laiko atokvėpiui“, – pasakoja ji. A. Kuniejienės įvardytas paslaugas jos vadovaujamo Socialinės globos padalinio specialistai per dieną suteikia devynioms dešimtims paslaugų gavėjų.
A.    Kuniejienė pastebi, kad socialinio darbuotojo paslaugų poreikis Alytuje auga. Anot jos,  tai įtakoja pasikeitusios gyvenimo sąlygos: „Dažnai žmonės dėl turimų darbinių santykių, gyvenamosios vietos ar savo sveikatos būklės neturi galimybių rūpintis senyvo amžiaus artimaisiais, todėl  kreipiasi pagalbos į Socialinių paslaugų centrą. Tai puiki alternatyva stacionarioms paslaugoms – socialinės globos namams.“
Už pagalbą Agnė teigia sulaukianti senyvo amžiaus žmonių nuoširdžių padėkų. Dažniausiai senjorai socialiniams darbuotojams skiria nuoširdžius padėkos žodžius, o kartais garbaus amžiaus alytiškiai  padėkoja ir raštu. „Štai prieš keletą savaičių netikėtai į įstaigą paslaugų gavėja atsiuntė gėlėmis išpuoštą padėką ir parašytus prasmingus žodžius“,  – žmonių nuoširdumu džiaugiasi A. Kuniejienė ir priduria niekuomet negalvojusi, kad taip gali džiuginti grįžtamasis ryšys.
Rugsėjo 27 d. Lietuvoje minima Socialinių darbuotojų diena, tad Alytaus miesto socialinių paslaugų centro Socialinės globos padalinio vedėja socialinėms paslaugoms A. Kuniejienė, paklausta, ko šventės proga norėtų palinkėti sau ir kitiems socialiniams darbuotojams, teigė kolegoms linkinti sprendžiant įvairias žmonių problemas išlikti profesionaliems ir tuo prisidėti prie gero socialinio darbo įvaizdžio kūrimo. „Mes esame daugelio pagalbininkai ir džiaugiamės galėdami padėti. Maži darbai – didelių pasiekimų pradžia“, – pridūrė Agnė.

Komunikacijos skyriaus informacija