Numatytos galimybės įgyti aukštą pridėtinę vertę kuriančias kvalifikacijas ar kompetencijas darbo metu

Užimtumo tarnybos prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Alytaus skyrius kviečia dirbančius asmenis pasinaudoti Lietuvos Respublikos užimtumo įstatyme numatyta galimybe įgyti aukštą pridėtinę vertę kuriančias kvalifikacijas ar kompetencijas darbo metu. Aukštą pridėtinę vertę kuriančių kvalifikacijų ir kompetencijų įgijimo priemonė, skirta padėti bedarbiams ir užimtiems asmenims įgyti aukštą pridėtinę vertę kuriančias kvalifikacijas ir (ar) kompetencijas įtrauktas į Užimtumo tarnybos direktoriaus tvirtinamą Aukštą pridėtinę vertę kuriančių kvalifikacijų ir kompetencijų sąrašą, į kurį įtraukiamos kvalifikacijos, atitinkančios ne žemesnį negu IV Lietuvos kvalifikacijos sandaros lygį, ir šiuos kvalifikacijų lygius pagrindžiančios kompetencijos, jeigu kvalifikacijos ir kompetencijos susijusios su investavimu į mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą bei inovacijas ir su Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytomis prioritetinėmis Lietuvos MTEPI raidos kryptimis.

Užimtumo tarnyba apmoka teisės aktuose nustatyto dydžio mokymo paslaugų kainą bei mokymosi stipendiją. Pagrindiniai įsipareigojimai dalyvaujant šioje priemonėje yra būti registruotam Užimtumo tarnyboje, be svarbių priežasčių nenutraukti profesinio mokymo, pabaigus pateikti dokumentus, pagrindžiančius įsidarbinimą pagal įgytą aukštą pridėtinę vertę kuriančią kvalifikaciją ar kompetenciją, dirbti ne trumpesnį negu 6 mėn. laikotarpį pagal įgytą kvalifikaciją ar kompetenciją. Atkreiptinas dėmesys, kad renkantis neformaliojo mokymo programas, galimas nuotolinis mokymo paslaugų teikimas.

Daugiau informacijos rasite čia  Aukštą pridėtinę vertę kuriančių kvalifikacijų ir kompetencijų įgijimas – Užimtumo tarnyba prie LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (uzt.lt).
Užimtumo tarnybos prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Alytaus skyriaus informacija